Mag de Cosiscoop gaslantaarn binnen gebruikt worden?

Mag de Cosiscoop gaslantaarn binnen gebruikt worden?

Het antwoord is ja! Deze gezellige sfeermakers mogen ook binnen gebruikt worden, mits er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. De gaslantaarns zijn uitgebreid getest voor gebruik in huis en hebben hiervoor in 2021 een certificering ontvangen. Compleet veilig dus.

Waar de Cosiscoop gaslantaarns voorheen alleen de tuin of het balkon extra sfeer en gezelligheid gaven, kun je nu het hele jaar door genieten. Let er op dat er een aantal belangrijke voorwaarden van toepassing zijn voor het correct en veilig gebruiken van jouw Cosiscoop gaslantaarn. Je leest ze hieronder.

Voorwaarden voor binnengebruik van de Cosiscoop gaslantaarn

  • De binnenruimte moet minimaal 30 m3 (bijvoorbeeld 4m lengte x 3m breedte x 2,5m hoogte) groot zijn om voldoende luchtcirculatie en een correcte werking van de gaslantaarn mogelijk te maken;
  • Het volume van 30 m3 mag aangrenzende ruimtes omvatten, zonder dat deze gescheiden worden door een deur;
  • Zorg dat er ruim voldoende ventilatie in de ruimte is. Indien er ventilatieroosters zijn in de ruimte, zet deze altijd open. Mocht er geen ventilatie zijn, zorg dan dat er een raam open staat;
  • Ventilatieopeningen mogen op geen enkele manier worden geblokkeerd of beperkt.

Bovenstaande regels gelden voor het gebruik van één Cosiscoop gaslantaarn per ruimte. Bij gebruik van meerdere gaslantaarns in dezelfde ruimte raden wij aan om deze cijfers te vermenigvuldigen met het aantal gaslantaarns.

Plaats jouw Cosiscoop gaslantaarn absoluut niet in slaapkamers, andere slaapruimtes, in de nabijheid van keukens of in badkamers. Zorg er altijd voor dat je de veiligheidsinstructies in de handleiding exact volgt om eventuele risico’s te voorkomen.

Ik heb mijn gaslantaarn vóór 2021 gekocht, mag deze ook naar binnen?

Het antwoord is ja! De Cosiscoop gaslantaarns hebben vanaf 2021 een certificering ontvangen. Aangezien de Cosiscoops zelf geen verandering hebben ondergaan, betekent dit dat de gaslantaarns die vóór 2021 zijn gekocht, ook binnen gebruikt mogen worden.

Ik heb een gaslantaarn maar hij is niet van het merk Cosi, mag deze ook naar binnen?

Bij de producten van Cosi staat kwaliteit en veiligheid centraal. Al onze producten worden door toeziend oog van Nederlandse keuringsinstanties (KIWA) getest en gecertificeerd. Dit maakt dan ook dat wij 100% achter onze producten staan. Voor binnen gebruik hebben de Cosi gaslantaarns extra testen en een apart certificeringstraject doorlopen. In de markt zijn andere gaslantaarns te koop die dit traject niet doorlopen hebben en dus eigenlijk geen goedkeuring hebben voor gebruik in huis. Vraag altijd bij het verkooppunt of jouw product echt binnen gebruikt mag worden.

Kortom: breng eenvoudig sfeer en gezelligheid in huis met de Cosiscoop gaslantaarns. Zo verleng je niet alleen het zomerseizoen met behaaglijke warmte, maar geniet je in de wintermaanden ook van het gezellige vlammenspel.

Producten in dit bericht

Niet op voorraad

Dit artikel is tijdelijk uitverkocht