Bespaar energie met een warmtekussen

Bespaar energie met een warmtekussen

Energie besparen én milieubewust leven zijn veelbesproken onderwerpen. Wil jij ook je steentje bijdragen aan een beter klimaat en besparen op je energierekening? Dat kan door de verwarming een graadje lager te zetten en op zoek te gaan naar andere manieren om jezelf warm te houden. Denk bijvoorbeeld aan een warmtekussen. Deze warmtebron, met een laag stroomverbruik, is beter voor het milieu en wordt vaak ingezet als goedkopere bijverwarming. Maar hoeveel bespaar je nu eigenlijk met een warmtekussen? En welke voordelen heeft het nog meer?

Warm op met een Cosipillow

In de Cosi-collectie vind je onze Cosipillows. Deze warmtekussens beschikken over een infrarood element dat ervoor zorgt dat het kussen verwarmd wordt. Ga lekker tegen het kussen aan zitten en geniet van de straling die jouw lichaam verwarmd. Dankzij de infraroodtechniek gaat de warmte niet verloren in de ruimte. Zo kan de thermostaat een graadje lager en bespaar je energie.

Bovendien is een warmtekussen een perfect alternatief voor een kacheltje, welke meer stroom verbruikt.

Hoeveel energie bespaar je met een warmtekussen?

Draai je de verwarming standaard een graadje lager, dan bespaar je gemiddeld €140,- per jaar. Wanneer je daarbij een Cosipillow gebruikt en deze elke dag één keer zou opladen, dan kost dit je met de huidige energieprijzen rond de €50,- per jaar. Een gemiddeld huishouden kan dus al gauw €90,- per jaar besparen, met enkel een kleine aanpassing in het energieverbruik.

Beter voor het milieu

Met de aanschaf van een warmtekussen draag je bij aan het milieu. Heb je het een beetje fris? Zet jouw Cosipillow aan en hij verwarmt direct jouw lichaam. Helemaal opgewarmd? Dan zet je het kussen eenvoudig uit. Je verbruikt alleen energie wanneer je het echt nodig hebt. Je stookt over de dag gezien minder en je stoot hierdoor minder CO2 uit. Dat is beter voor jouw portemonnee en het milieu.

Andere voordelen van een warmtekussen

Naast besparen op je energierekening biedt een Cosipillow nog meer voordelen. De kussenhoezen zijn volledig gemaakt van een hoogwaardige kwaliteit stof. Deze stof verkleurt niet in de zon en is schimmelwerend. De warmtekussens zijn hierdoor geschikt voor zowel binnen als buiten.

Onze Cosipillows zijn draadloos waardoor je ze overal mee naartoe kunt nemen. Zo zit je er tijdens frisse avonden buiten heerlijk warm bij. Daarbij worden de Cosipillows geleverd inclusief oplaadbare batterij en adapter.

De Cosipillows zijn verkrijgbaar in vier mooie, neutrale kleuren, waardoor er altijd een kussen is dat past bij jouw interieur.

Hoe werkt een Cosipillow?

De Cosipillow beschikt over drie warmtestanden, low 38°C, mid 45°C en high 50°C, die eenvoudig te selecteren zijn via de warmteknop op het kussen. Bij gebruik van het warmtekussen met de laagste warmtestand (+/- 38°C) gaat de batterij gemiddeld vijf uur lang mee. Op de hoogste warmtestand (+/- 50°C) is de gebruiksduur gemiddeld twee uur. Daarbij duurt het ongeveer drie uur om jouw Cosipillow volledig op te laden. Je kunt avonden lang genieten van de warmte van een Cosipillow, zonder dat je je druk hoeft te maken om hoge energieprijzen.

Kortom: met de aanschaf van een oplaadbaar warmtekussen kan de thermostaat met gemak een graadje lager en bespaar je op je energierekening. Daarnaast draag jij jouw steentje bij aan het milieu en zit jij nooit in de kou.