De voordelen van een Cosi vuurtafel

De voordelen van een Cosi vuurtafel

Overweeg jij om met een vuurtafel sfeer en warmte toe te voegen aan je buitenruimte? Ben je echter nog niet overtuigd wat de beste vuurtafel is voor jouw situatie? In deze blog vertellen we je alles over de diverse voordelen van Cosi vuurtafels: van design tot sfeer en onderhoud. Dit doen we in samenwerking met blogger @jellinadetmar. Zij schreef eerder al een uitgebreide review over onze Cosiloft 100.

Mooie toevoeging aan je buitenruimte

Jellina: "Als trotse eigenaar van een Cosi vuurtafel ben ik zeer onder de indruk van de stijl die de prachtige buitenhaard aan mijn buitenruimte toevoegt. De vuurtafel bleek de perfecte eyecatcher om mijn buitenruimte mee in te richten tijdens de heerlijke zomeravonden. Wat is er nu leuker dan een stijlvol element zoals een vuurtafel als middelpunt van je loungeset?"

Het voordeel van een Cosi vuurtafel ten opzichte van andere gashaarden is dat de gasfles altijd opgeborgen kan worden in de tafel. Zo staat de gasfles nooit in het zicht en leidt deze niet af van het design van de tafel. Onze tafels zijn er in diverse vormen, maten en stijlen. Zo is er altijd een die bij jou past! Doordat je geen elektriciteit nodig hebt, ben je vrij in waar je de tafel neerzet en heb je geen last van snoeren.

Aangename warmte

We stonden er eerder al even bij stil, maar het grootste voordeel van een tuintafel met haard is waarschijnlijk de sfeer die het met zich meebrengt. Want zeg nou zelf: wie geniet er niet van een sfeervol vlammenspel, in het bijzijn van vrienden en familie? Cosi vuurtafels produceren echte vlammen en daardoor ook warmte. Plaats je de vuurtafel bijvoorbeeld onder een overkapping of in een serre?* Dan is het ook in de wintermaanden nog heerlijk vertoeven bij de haard.

*Let wel op dat minstens 25% van de ruimte open moet zijn om de tafel met gashaard veilig te kunnen gebruiken.

Geen last van rondspringende vonken

Doordat Cosi vuurtafels op gas branden, heb je geen last van de gebruikelijke ongemakken van een houtgestookt haardvuur. Denk aan rondspringende vonken, maar ook aan rookontwikkeling. Zeker in combinatie met een Cosi glasset, kan de vuurtafel veilig aangestoken worden én houd jij je buren te vriend. ;-)

Jellina: "Een van de grootste troeven van deze vuurtafel is het vermogen om de sfeer van een traditioneel haardvuur te creëren zonder de nadelen van rondspringende vonken."

Eenvoudige bediening en weinig onderhoud

Dankzij de elektronische ontsteking staan Cosi vuurtafels met een simpele draai aan de knop al aan. De vlamhoogte en -intensiteit heb je vervolgens helemaal zelf in de hand. Handig tijdens het branden: je hoeft nooit brandhout bij te vullen! De tafel wordt namelijk geleverd met keramische (hittebestendige) houtblokken en lavastenen. Daarnaast worden onze vuurtafels bijna allemaal (deels) gemaakt van aluminium. Dit gaat lang mee en heeft weinig onderhoud nodig. Onze teakhouten tafelbladen onderhoud je eenvoudig met een teak-protector. Op deze manier kunnen de tafels het gehele jaar buiten blijven.

Jellina: "Je hoeft geen tijd te besteden aan het schoonmaken van de vuurtafel. Daarnaast kan het vuur gemakkelijk worden aangestoken en uitgeschakeld met behulp van de handige bedieningselementen."

Kortom: ben je op zoek naar een sfeer- en stijlvolle toevoeging aan de tuin of het terras? En moet deze eyecatcher ook nog warmte af kunnen geven? Dan is een Cosi vuurtafel een uitstekende keus! Neem gauw een kijkje in onze uitgebreide collectie vuurtafels. Nieuwsgierig naar de volledige blog van Jellina? Lees ‘m hier.

Producten in dit bericht

Niet op voorraad

Dit artikel is tijdelijk uitverkocht